A murit primul președinte al Republicii Moldova

Getting your Trinity Audio player ready...

Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova, a încetat din viață la vârsta de 83 de ani. Liderul actual al Chișinăului, Maia Sandu, a anunțat că data de 16 septembrie va fi declarată zi de doliu național în onoarea sa.

Maia Sandu a exprimat profundă tristețe la aflarea veștii despre decesul lui Mircea Snegur, subliniind rolul esențial pe care l-a avut acesta în promovarea independenței, libertății și suveranității Republicii Moldova în timpurile istorice pe care le-a traversat. Mircea Snegur va rămâne în memoria națiunii ca figura care a contribuit la consolidarea independenței Republicii Moldova. Președintele Sandu a transmis sincere condoleanțe familiei, rudelor și celor care l-au cunoscut și prețuit pe Mircea Snegur.

Pe 16 septembrie, ziua decesului lui Mircea Snegur, va fi marcată ca zi de doliu național, iar funeraliile vor avea loc cu onoruri de stat.

În mesajul său, Maia Sandu a reamintit cuvintele lui Mircea Snegur de pe 27 august 1991: „Trăiască Moldova independentă!” Această deviză a unit poporul moldovean în timpul perioadei de Renaștere națională și va continua să ne inspire în construirea unui viitor demn pentru generațiile viitoare și pentru Republica Moldova.