A murit regizoarea Malvina Urşianu

Regizoarea şi scenarista Malvina Urşianu a murit în noaptea de 5 spre 6 august, la vârsta de 88 de ani .
Născută în comuna Gușoeni, județul Vâlcea, Malvina Urşianu a studiat istoria artelor la Institutul de muzeografie, paleografie și biblioteconomie de la Arhivele Statului.
A fost decorată în anul 2000 de președintele Emil Constantinescu cu Ordinul Național pentru Merit în grad de Cavaler „pentru realizări artistice remarcabile și pentru promovarea culturii”.
Malvina Urşianu a fost înmormântată sâmbătă, la cimitirul Bellu din Bucureşti

cu_poeta_aurora_cornu

  Malvina Urşianu

împreună cu poeta Aurora Cornu

 

 

 

Filmografie:

Scenarist
Bijuterii de familie (1957)
Gioconda fără surâs (1967)
Serata (1971)
Trecătoarele iubiri (1974)
Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanu (1980)
Liniștea din adîncuri (1982)
Pe malul stîng al Dunării albastre (1983)
O lumină la etajul zece (1984)
Figuranții (1987)
Ce lume veselă… (2003)

RegizorIntoarcerealuiVodaLapusneanu-228x228
Gioconda fără surâs (1967)
Serata (1971)
Trecătoarele iubiri (1974)
Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanu (1980)
Liniștea din adîncuri (1982)
Pe malul stîng al Dunării albastre (1983)
O lumină la etajul zece (1984)
Figuranții (1987)
Aici nu mai locuiește nimeni (1995)
Ce lume veselă… (2003)

 

 

 

Anunțuri publicitare