Accident pe E 581: un autocar cu 40 de persoane s-a răsturnat în Vaslui

Getting your Trinity Audio player ready...

Un grav accident rutier a avut loc pe drumul E 581, în zona Costești, unde un autocar cu 40 de persoane s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma incidentului, autoritățile au instituit Planul Roșu de intervenție, mobilizând resurse semnificative pentru gestionarea situației.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui a coordonat intervenția, începând cu ora 12:09. Echipele de salvare au intervenit cu șase autospeciale și echipaje specializate pentru asigurarea măsurilor PSI, evaluarea persoanelor și acordarea primului ajutor. Din primele informații, toate victimele au reușit să iasă singure din autocar.

Pentru asistență medicală, au fost trimise patru ambulanțe SMURD cu echipaje de prim ajutor, o ambulanță SMURD tip C1 (terapie intensivă mobilă), o autospecială pentru transportul personalului și victimelor multiple (ATPVM), patru ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, un Punct Medical Avansat (PMA), trei autospeciale de stingere echipate cu module pentru descarcerare/deblocare, o autospecială pentru descarcerare și două autospeciale de intervenție și comandă. De asemenea, au fost trimise și trei ambulanțe SAJ B2.

În acest moment, sunt confirmate 15 victime care primesc primul ajutor la fața locului. Se intervine cu un total de 11 ambulanțe (EPA și 2 TIM), 1 ATPVM, 1 PMA, 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă (ASAS) echipate cu module pentru descarcerare/deblocare, o autospecială pentru descarcerare grea, autospeciale pentru intervenție și comandă.

Autoritățile continuă să monitorizeze situația și să ofere asistență necesară victimelor, în timp ce investigațiile sunt în curs pentru a determina cauzele exacte ale accidentului.

Accidentul survine în contextul în care județul Vaslui se află sub avertizare Cod portocaliu de ninsori și viscol, cu intensificări ale vântului de până la 85-90 km/h și vizibilitate redusă sub 50 de metri. Avertizarea meteorologică a fost emisă pentru intervalul 02:00 – 16:00, ziua de 26 noiembrie 2023.