Actorul Eusebiu Ştefănescu a încetat din viaţă

 

 

Eusebiu Ştefănescu fusese diagnosticat cu cancer în 2013, atunci când medicii i-au descoperit o tumoare la cap.

Potrivit familiei actorului, Eusebiu Ștefănescu va fi înmormântat la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor, la o dată ce urmează să fie stabilită.

Eusebiu Ștefănescu s-a născut la 3 mai 1944, la Câmpina, jud. Prahova. A făcut un an de Filologie, dar a absolvit „Actoria” la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” (IATC) din București, în 1967, la clasa profesorului Alexandru Finți. A debutat la Teatrul de Stat din Timișoara cu rolul Marga, din „Pădurea spânzuraților” de Liviu Rebreanu, în regia Mariettei Sadova. A jucat apoi la Teatrul Municipal Ploiești, la Teatrul Mic și la Teatrul Național din București. Două roluri principale au fost „Despot Vodă” din piesa lui Vasile Alecsandri și „Ivanov” din piesa omonimă de Anton Cehov.

În filme a jucat, din cauza aspectului fizic, mai mult roluri de nemți.

Eusebiu Ștefănescu a fost căsătorit de două ori, un fiu fiind flautist, iar altul director de imagine. A fost prieten cu poetul Nichita Stănescu, poezia lui preferată fiind „Strigǎt de ferire” a acestuia, precum și „Glossă” de Mihai Eminescu și „Vino deseară, doamna mea” de George Stanca. Eusebiu Ștefănescu a fost el însuși poet.