Actriţa Alexandra Maria Lara şi cercetătorul Stefan Hell, premiaţi la Gala „100 pentru Centenar”

Actriţa Alexandra Maria Lara şi Stefan Hell, om de ştiinţă distins cu Premiul Nobel, s-au numărat printre cei 11 laureaţi ai Galei „100 pentru Centenar”, ce a avut loc marţi, la Berlin, scrie Agerpres care citează un comunicat al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP).

11 români, consideraţi promotori ai valorilor şi identităţii româneşti, au fost premiaţi la evenimentul organizat de MRP, în parteneriat cu Ambasada României la Berlin.

Pe lângă Alexandra Maria Lara şi Stefan Hell, printre cei premiaţi se numără Valentin Plătăreanu – fondatorul şi directorul Şcolii de Teatru Charlottenburg, Anca-Ligia Grosu – membru al Academiei Germane de Ştiinţă „Leopoldina”, Laurenţiu Dincă – violonist în cadrul Filarmonicii din Berlin, Bernd Fabritius – membru în Parlamentul German şi în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (2013-2017), însărcinat federal pentru imigranţi şi minorităţi naţionale (din 2014), şi Bianca Bourbon – care conduce compania Coca-Cola în Germania, Danemarca şi Finlanda

Serafim Joantă, mitropolitul pentru românii ortodocşi din Germania şi Europa Centrală, a fost, der asemenea, distins cu un premiu.

Gala „100 pentru Centenar” a avut loc în prezenţa ministrului Natalia-Elena Intotero, a unor reprezentanţi ai misiunii diplomatice din Germania, ai mediului asociativ, ai clerului român şi ai mass-media în limba română, mai scrie Agerpres.

„Comunitatea de români din Germania este deosebit de importantă pe agenda ministerului, iar activităţile pe care conaţionalii noştri le derulează aduc cinste şi valoare ţării. Vorbim despre medici, profesori, ingineri, constructori, artişti, antreprenori, care conturează o imagine frumoasă a României, fapt pentru care le mulţumim”, a declarat Intotero, conform comunicatului de presă.