Actrița Medeea Marinescu a fost decorată la Ambasada Franței

Actrița Medeea Marinescu a fost decorată joi cu distincția Cavaler al Ordinului Național al Meritului, în cadrul unei ceremonii la care au participat premierul Dacian Cioloș și ministrul Culturii, Corina Șuteu.

Ambasadorul Franței la București, Francois Saint-Paul, gazda ceremoniei, a acompaniat-o la pian pe Medeea Marinescu, pentru un scurt moment muzical, înaintea evenimentului oficial. Diplomatul s-a referit, în discursul său, la talentul de actriță al Medeei Marinescu, dar și la implicarea ei în cauze sociale. "Vă găsim fermecătoare", i-a spus el actriței, făcând referire la filmul "Je vous trouve tres beau", de Isabelle Mergault, în care a jucat Medeea Marinescu.

Francois Saint-Paul a vorbit despre cariera Medeei Marinescu, începută din copilărie, și despre prezența acesteia în "filme-cult".

"Dar, doamnă Marinescu, dragă Medeea, meritele dumneavoastră nu se limitează la talentul de actriță. Sunteți, de asemenea, o persoană angajată în accepțiunea cea mai înaltă a termenului și ați oferit acestei ambasade ocazia de a beneficia de implicarea și generozitatea dumneavoastră", a spus ambasadorul Franței la București.

El a vorbit și despre faptul că Medeea Marinescu a acceptat, în 2015, să fie ambasadoarea Conferinței Paris Climat.