Actriţa Tamara Buciuceanu-Botez va fi înmormântată la Cimitirul Sfânta Vineri

Actriţa Tamara Buciuceanu-Botez va fi înmormântată, vineri, la ora 12,00, la Cimitirul Sfânta Vineri din Bucureşti.

Sicriul a fost depus în cursul zilei de joi la Teatrul Bulandra – Sala „Toma Caragiu”, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii instituţiei de cultură.

Vineri, la ora 9,30, sicriul va fi dus la Biserica Sf. Gheorghe Nou, actriţa urmând să fie înmormântată, în aceeaşi zi, la Cimitirul Sfânta Vineri din Bucureşti, a precizat, pentru AGERPRES, directorul Teatrului Metropolis, George Ivaşcu.

„A plecat dintre noi poate omul Tamara, actriţa a rămas şi va fi aici mereu cu reverberanţa celui mai molipsitor râs din lume, în inimile şi sufletele noastre, astăzi, însă, atât de triste”, a spus George Ivaşcu într-un comunicat transmis AGERPRES.

Ivaşcu a amintit şi de aniversarea din urmă cu un an a marii actriţe şi de ideea de a-i dedica o seară de gală.

„Pornit de mic copil într-o lume de visare, am creat un joc subtil de credinţă şi încântare. Şi de-aş fi azi întrebată ce altceva aş vrea să fac, zic că aş lua-o încă o dată, şi încă o dată de la cap. Şi când nu veţi mirosi flori de câmp pe scenă seara, poate vă veţi întreba atunci unde o fi plecat Tamara”, a spus Tamara Buciuceanu la gala aniversară de atunci organizată la Teatrul Metropolis.

Actriţa Tamara Buciuceanu a murit marţi, la vârsta de 90 de ani.