Acuzația fostului director TAROM: Cuc a vrut să țină avioanele la sol, ca parlamentarii să nu ajungă să voteze moțiunea

Fosta şefă a TAROM aruncă în aer motivele pentru care a fost demisă în urmă cu două zile. Confirmă pentru Ziua News că în ziua moţiunii de cenzură ministrul Transporturilor Răzvan Cuc i-a cerut să ţină avioanele TAROM la sol, iar ea a refuzat.

Acuzații grave aduse ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. Fosta șefă TAROM a declarat că a fost demisă pentru că nu ar fi respectat ordinul ministrului care i-a cerut ca în ziua moțiunii de cenzură să blocheze toate zborurile spre București. Totul, pentru ca parlamentarii să nu ajungă Capitală și să nu voteze moțiunea. Acuzația a fost lansată de premierul desemnat Ludovic Orban.

Ţinta ar fi fost moţiunea de cenzură, mai precis, parlamentarii opoziţiei care locuiesc în provincie să nu poată ajunge în Bucureşti să voteze pentru doborârea guvernului Dăncilă. Ludovic Orban vorbea ieri despre acest scenariu. Iată declaraţia!

Ludovic Orban, premierul desemnat: Orice zi în care rămân la butoane, miniștri habarniști certați cu legea, face rău României. Uitați ce face Cuc pe ultima sută de metri. Pentru că oamenii refuză să semnze contracte ilegale, comenzi care sunt contrare legii. Uitați-vă la demiterea directorului TAROM. În spatele acestei decizii, să vă aduceți aminte informația cu încercarea de a ține avionul la sol și de a determina întârzieri la moțiunea de cenzură.

Mezei, CEO-ul demis al TAROM: Am să fac plângere penală împotriva ministrului Cuc

Mădălina Mezei a confirmat că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a cerut să reţină aeronavele TAROM la sol în ziua moţiunii, acesta fiind motivul real al demiterii sale şi a declarat, pentru Mediafax, că îi va face plângere penală. Cuc răspunde, pe Facebook: sunt minciuni aruncate pe piață.

Mezei a confirmat informaţiile potrivit cărora demiterea acesteia a fost cauzată de refuzul reţinerii la sol a aeronavelor curselor interne în ziua votării moţiunii. Fostul director TAROM a confirmat că, joia trecută, când o parte dintre parlamenteri trebuiau să vină din ţară pentru a participa la vot, ministrul demis al Transporturilor i-a cerut să reţină aeronavele la sol pentru a împiedica votul.