Adrian Chesnoiu, trimis în judecată de DNA, chemat să îl consilieze pe Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu l-a adus marți la întâlnirea cu retailerii pe Adrian Chesnoiu, fostul ministru al Agriculturii, trimis în judecată de DNA, pentru a discuta schema de reducere a adaosurilor comerciale la produsele alimentare de bază, au declarat marți pentru HotNews.ro surse apropiate discuțiilor. Lista de produse luată în calcul cuprinde: pâine, lapte și produse lactate, ouă, carne, ulei, făină, mălai, legume și fructe, dar momentan nu s-a ajuns la o soluție.

Amintim că în prima ședință a Guvernului PSD-PNL condus de Marcel Ciolacu, liderul PSD a vorbit despre o „urgență maximă” – o „schemă de reducere a adaosurilor comerciale la un număr de produse alimentare de bază pe întreg lanțul, până la raft”.

Potrivit surselor HotNews.ro, premierul Ciolacu a propus marți un acord voluntar de reducere a prețurilor, așa cum a fost agreat în cazul laptelui, iar în cazul în care nu va funcționa este luat în calcul și un act normativ.

Deși la discuții a participat și noul ministru al Agriculturii, Florin Barbu, mai vocal a fost Adrian Chesnoiu, care a preluat la un moment dat discuția după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a plecat.

„După ce se va agrea lista cu produsele, se va stabili mecanismul de reducere a prețurilor, care va fi discutat la următoarea întâlnire, astfel încât să ajungem la un compromis care să fie in regula pentru toata lumea.”, ar fi spus Adrian Chesnoiu, potrivit surselor HotNews.ro

Lista de produse luată în calcul cuprinde: pâine, lapte și produse lactate, ouă, carne, ulei, făină, mălai, legume și fructe, dar deocamdată nu s-a ajuns la nicio soluție, potrivit surselor HotNews.ro.