Aeronava de lux a președintelui Iohannis a ajuns în Kenya

Getting your Trinity Audio player ready...

Președintele Klaus Iohannis a sosit în Kenya, marcând prima etapă a turneului său african. Acesta este însoțit de Prima Doamnă, Carmen Iohannis, și a fost primit de miniștrii Eliud Owalo și Peninah Malonza. Vizita, care va dura trei zile, a fost anunțată de oficialii guvernamentali kenyeni și reflectată în mass-media locală.

Ministrul pentru Economie Digitală, Eliud Owalo, și ministra pentru Dezvoltare Regională, Peninah Malonza, au întâmpinat cuplul prezidențial, marcând astfel începutul vizitei de stat. Această vizită subliniază angajamentul României față de cooperarea în domeniile comerțului, investițiilor și educației cu Kenya.

Un punct important al vizitei va fi întâlnirea cu președintele Kenyei, William Ruto, și semnarea unor documente oficiale privind mediul și cooperarea politică. De asemenea, președintele Iohannis va participa la o întâlnire cu directorul executiv al Programului de Mediu al Națiunilor Unite (UNEP) la sediul ONU din Nairobi.

Vizita în Kenya face parte dintr-un turneu mai amplu al președintelui Iohannis în Africa, care include și vizite de stat în Tanzania și Republica Cabo Verde, precum și o vizită oficială în Senegal. Acest turneu reprezintă primul contact la cel mai înalt nivel politic și diplomatic al unui președinte român cu Africa în ultimii 30 de ani, având ca scop revitalizarea relațiilor României cu țările de pe acest continent.

Președintele Iohannis a decorat președinții Kenyei, Tanzaniei, Cabo Verde și Senegalului cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Colan, în semn de apreciere pentru contribuția lor la dezvoltarea relațiilor de prietenie și colaborare dintre România și aceste state.