Alegeri Deveselu. Vărul primarului mort de COVID este noul edil al comunei, după ce l-a învins pe fiul acestuia

Nicolae Dobre, candidat PSD și văr al fostului primar ales din Deveselu, mort cu câteva zile înainte de alegerile de anul trecut, este noul primar al comunei. El l-a învins în alegerile parţiale de duminică pe fiul fostului primar, Marius Iulian Aliman, care a candidat din partea PNL.

Nicolae Dobre a obţinut 924 de voturi, însemnând 48,68% din totalul voturilor valabil exprimate, potrivit rezultatelor afişate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Pe locul al doilea s-a clasat candidatul liberal, Marius Iulian Aliman, care a obţinut 812 voturi (42,78%).

Candidatul de pe locul al treilea este Gabriel Branişte (AUR), care a obţinut 119 voturi. Ceilalţi patru candidaţi au obţinut mai puţin de 50 de voturi: Dorel Gorcea (independent) – 20 de voturi, Luminiţa Cepan (USR) – 12, Ana Sorin Marius (PMP) – 8 voturi, Constanţa Mirela Motrici (Partidul Neamul Românesc) – 3.

Duminică seară, după aflarea rezultatelor, noul primar a transmis pe Facebook că „va fi transpusă în proiecte importante pentru deveseleni”.

La Deveselu au fost organizate duminică alegeri parţiale pentru funcţia de primar, după ce anul trecut, în septembrie, a fost votat cu majoritate de voturi pentru această funcţie primarul Ion Aliman, care decedase cu câteva zile înainte de ziua scrutinului, din cauza COVID.