Alexei Navalnîi a ajuns în Rusia și a fost reținut

Opozantul Kremlinului Alexei Navalnîi a ajuns duminică seară din Germnia în Rusia pentru prima dată de când a fost otrăvit vara trecută, după ce avionul acestuia a fost redirecționat în ultima clipă de la aeroportul Vnukovo pe Șeremetievo (nordul Moscovei).

La sosire, Navalnîi a fost reținut de poliție așa, așa cum autoritățile ruse își exprimaseră deja dorința de a-l aresta. Carismaticul militant anti-corupție a fost așeptat de sute de suporteri pe Vnukovo, iar peste 50 dintre aceștia au fost reținuți de forțele de ordine.

”Sunt fericit că am ajuns, aceasta este cea mai bună zi a mea din ultimele cinci luni. Nu mi-e teamă”, a declarat Navalnîi la sosirea pe aeroportulȘeremetievo, înconjurat de jurnaliști și susținători, reiterând că este ”nevinovat”.

Cu toate acestea, poliția l-a reținut pentru încălcarea termenilor eliberării condiționate chiar la intrarea la controlul pașapoartelor.

Reacțiile liderilor lumii nu au întârziat să apară, făcând apel la eliberarea sa, acuzând o âncălcare a drepturilor omului.