Teatrul Apollo111 se deschide cu „Ali: Frica Mănâncă Sufletul”, în regia lui Radu Jude

Radu Jude, regizor de film consacrat, provoacă publicul de teatru cu un text care, deşi a fost scris în anii ’60, este, mai mult ca oricând, relevant în contextul actual:"Ali: Frica Mănâncă Sufletul", care se va juca în premieră pe 25 noiembrie, la ora 20:00, la noul teatru din Bucureşti, Apollo111.

"Ali: Frica Mănâncă Sufletul" este un spectacol de teatru adaptat după textul – devenit film – al celebrului regizor german Rainer Werner Fassbinder.

"Actriţa principală este Liliana Ghiţă, pe care nu mă sfiesc s-o numesc genială" – exprimă Radu Jude despre cea care interpretează rolul Emmi în spectacolul „ALI: Frica mănâncă sufletul”, o femeie care se îndrăgosteşte de un imigrant cu 30 de ani mai tânăr.

Piesa de teatru "Ali: Frica Mănâncă Sufletul" abordează în faţa publicului subiecte de actualitate precum imigraţia, iubirea, prejudecata şi cultura arabă. Acestea sunt ingredientele de bază ale poveştii de dragoste dintre doi oameni complet diferiţi: Emmi, o femeie în jur de 60 de ani, şi Ali, un imigrant marocan, cu 25 de ani mai tânăr. Trecând peste toate tabu-urile şi depăşind oroarea provocată în familie şi printre cunoscuţi, cei doi hotărăsc să se căsătorească. Întrebarea este: cum ar fi dacă Emmi şi Ali ar locui în apartamentul de lângă tine?