Alianța USR-PLUS solicită instalarea unui guvern în cursul acestei zile

Potrivit unui comunicat transmis presei, Alianța USR-PLUS cere rezolvarea rapidă a crizei politice prin învestirea încă de azi a unui guvern care să gestioneze criza coronavirusului.

„În loc de consultări formale și sterile cu partidele parlamentare, România ar fi putut avea astăzi guvern.
Ceea ce avem însă sunt incertitudine, întreaga conducere a PNL în izolare și guvernarea lăsată de izbeliște.

PNL a avut ieri în Parlament majoritatea necesară învestirii Cabinetului Cîțu. Un guvern cu aceiași miniștri din cabinetul precedent, ceea ce ar fi eliminat orice probleme legate de o prezumtivă perioadă de tranziție. Singurul lucru care s-ar fi schimbat ar fi fost prim-ministrul.

PNL a preferat însă să rămână în logica unui joc politic iresponsabil, refuzând stupefiant să ia în considerare criza de sănătate publică.

România nu poate aștepta până când cineva îi promite domnului Orban că va fi 100% prim-ministru din nou.
Jocurile de putere din PNL nu țin loc de teste și nu vindecă infecții virale.

România este paralizată de un partid care nu a știut ce să facă cu propriile procente electorale și de către un alt partid care a distrus sistemul de sănătate și infrastructura de urgență. În plină criză nu avem guvern, nu putem lua decizii vitale și nu putem asigura siguranța cetățenilor. Din nou, dovedim că reușim să fim cei care ne facem rău singuri în momentele în care aveam nevoie de claritate și înțelepciune.

Președintele și PNL trebuie să înceteze imediat acest joc și să își aducă aminte care le este rolul și locul ce le-au fost încredințate de români.

Cerem o decizie rapidă asupra celui care va forma guvernul, o modalitate de consultare care nu trebuie să fie neapărat față în față, pentru că trăim într-o era digitală și un vot în Parlament care se poate face de la orice distanță. România trebuie să aibă un guvern responsabil la finalul zilei de astăzi, nu după încă sute de negocieri de împărțire a posturilor și beneficiilor. ” – se arată în comunicatul USR-PLUS.