Alimente pe care este mai bine să nu le ții la frigider

Toate persoanele care gătesc acasă știu că este foarte important ca alimentele să fie proaspete și depozitate în cel mai bun mod. Dacă nu ești atent la cum gătești mâncarea sau cum o depozitezi, crești șansele ca tu sau una din persoanele din locuința ta să se îmbolnăvească. Deci trebuie să fii atent să pui la frigider sau la congelator mâncarea în funcție de ce îți dorești să faci cu alimentele respective. Totuși, există câteva alimente pe care este mai bine să nu le pui la frigider, ci este mai bine să le păstrezi la temperatura camerei, în locuri ferite de razele soarelui.

Iată care sunt câteva din aceste alimente pe care nu ai nevoie să le păstrezi la frigider:

Pepene

Fie că este vorba despre pepene roșu, pepene galben sau cantalup nu trebuie ținuți la rece. Pentru a avea parte de cea mai bună aromă a acestor fructe, trebuie să le țineți la temperatura camerei. Acest lucru ar putea chiar crește cantitatea de antioxidanți pe care îi oferă atunci când îi veți mânca. După ce tăiați un pepene, într-adevăr, este bine să îl păstrați la frigider.

Avocado

Pare o idee bună să păstrați avocado în frigider. Oricum este greu să ne dăm seama când este momentul perfect să îl consumăm. Totuși, avocado se consumă la temperatura camerei. Doar atunci te poți bucura de aromele sale pe deplin. Dacă ai mai multe bucăți de avocado perfect coapte pe care nu le poți folosi imediat, le poți pune la frigider pentru a le extinde durata cu câteva zile. Totuși, înainte de a îi prepara este bine să îi scoți afară la temperatura camerei.

Banane

Bananelor nu le place frigul și cu siguranță ai observat asta dacă ai pus vreodată banane în frigider. Bananele nu se coc în frigider, iar frigul le face să se înnegrască mai repede. Asta face să fie imposibil să îți dai seama când sunt gata să fie consumate. Pentru a avea banane perfect coapte, cel mai bine este să le păstrați pe blatul din bucătărie până când sunt gata să fie consumate.

Fructe tropicale

Fructele tropicale nu trebuie ținute în frigider decât după ce au fost tăiate. Cam orice tip de fruct care crește la tropice trebuie păstrat la temperatura camerei. Fie că este vorba despre kiwi, ananas, mango, papaya sau chiar și portocale, acestea nu trebuie păstrate în frigider.

Nutella

Fie că este vorba despre Nutella sau orice alt tip de cremă de ciocolată tartinabilă, acestea trebuie păstrate la temperatura camerei. Când sunt ținute la temperatura camerei sunt mai ușor de întins, iar aroma este mult mai puternică. Vei vedea diferența dacă muți Nutella din frigider și o vei păstra în cămară sau dulap.

Pâine

Anumite persoane își păstrează pâinea în frigider pentru a o feri de mucegai. Însă, dacă păstrezi pâinea în frigider, acest lucru o usucă mai repede și o face să devină mai sfărmicioasă. Pentru a păstra textura pâinii, aceasta trebuie ținută la temperatura camerei, ferită de soare. Nu păstra niciodată pâinea într-o pungă mai ales dacă e caldă. Acest lucru sporește formarea mucegaiului în timp, în special dacă pâinea nu este consumată imediat.

Unt

Surprinzător, nu este nevoie să păstrați untul în frigider. Untul este, în general, compus din 80% grăsime (dacă este de calitate), ceea ce înseamnă că are un conținut scăzut de apă. De multe ori este fabricat din lapte pasteurizat. Toți acești factori scad riscul de apariție a bacteriilor. Poți păstra untul într-un recipient special pentru unt, care se închide ermetic, și poți păstra recipientul pe blatul din bucătărie. Acest lucru funcționează doar în cazul untului sărat și, pentru sănătatea dumneavoastră, este bine să îl consumați cât mai repede. Dacă este vorba despre unt nesărat, atunci acesta trebuie păstrat la frigider.