Altercație în Parlament: deputatul Florin Roman îl acuză de agresiune pe Dan Vîlceanu

Getting your Trinity Audio player ready...

Tensiunile au atins un punct culminant marți, în Parlamentul României, când deputatul PNL Florin Roman a fost implicat într-o altercație fizică cu deputatul neafiliat Dan Vîlceanu. Roman a descris pe Facebook incidentul ca fiind unul „golănesc”, acuzându-l pe Vîlceanu de agresiune fizică.

Florin Roman a relatat că la ieșirea din sala de plen, Dan Vîlceanu l-a atacat, aplicându-i o lovitură cu genunchiul în zona nasului și încercând să-l muște. Roman a declarat că Vîlceanu l-a prins de gât și l-a împins în afara sălii de plen, unde a continuat agresiunea. „I-am reproșat deputatului neafiliat Dan Vîlceanu încălcarea regulamentului prin prezența sa în băncile grupului PNL. Acesta a reacționat violent, sărind peste bancă și agresându-mă fizic”, a spus Florin Roman.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a condamnat ferm incidentul, afirmând că „violența fizică este de neacceptat, mai ales în Parlament”. Ciucă a adăugat că atacul asupra lui Florin Roman „arată măsura unei lipse de caracter și conduită morală” din partea lui Dan Vîlceanu.

În urma altercației, Florin Roman a anunțat că va depune o solicitare de sancționare a lui Dan Vîlceanu și o plângere penală împotriva acestuia. „Legea îmi permite să depun plângere penală împotriva unui deputat bătăuș și a unui golan”, a subliniat Roman.

Dan Vîlceanu a refuzat să facă declarații detaliate despre incident, afirmând doar că „nu vreau să intru în scandaluri marca Roman”.

Primele imagini cu altercația au apărut în spațiul public, arătându-i pe cei doi deputați împingându-se și pe Vîlceanu încercând să-l muște pe Florin Roman de față, în timp ce îl ținea de gât. Aceste imagini au intensificat reacțiile publicului și ale colegilor parlamentari.

Conflictul dintre cei doi deputați a izbucnit după ce Florin Roman i-a reproșat lui Dan Vîlceanu prezența în băncile PNL, deși este deputat neafiliat. Vîlceanu a fost exclus din grupul PNL anul trecut, după ce a semnat o sesizare la Curtea Constituțională împotriva unui proiect de lege susținut de Guvern.

Florin Roman a cerut oficial conducerii Camerei Deputaților să pună la dispoziție imaginile video cu momentul agresiunii și a anunțat că va depune plângerea penală împotriva lui Dan Vîlceanu.