Alți 14 români au reușit să ajungă pe aeroportul din Kabul și urmează să fie evacuați din Afganistan

Alți 14 români au reușit să intre, vineri, în Aeroportul din Kabul și așteaptă să fie evacuați din Afganistan, informează Ministerul Afacerilor Externe. Sunt românii care nu au putut fi luați până acum pentru că nu au reușit să ajungă în zona sigură, de unde a fost luat încă un cetățean român, vineri dimineața.

Vineri dimineața, un grup format din 14 cetățeni români a fost transferat în incinta Aeroportului internațional din Kabul, potrivit MAE.

Aceștia sunt acum în siguranță în incinta aeroportului și pregătiți pentru evacuare pe cale aeriană.

„Cei 14 cetățeni români sunt angajați ai unei companii de securitate cu activități în Afganistan. Aceștia s-au aflat până în cursul acestei dimineți (vineri – n.r.) într-o bază militară din afara aeroportului internațional, fiind transferați în incinta aeroportului în urma unor demersuri extrem de complexe și dificile realizate încă de la începutul săptămânii în curs de către autoritățile române din cadrul Celulei de criză interinstituționale, în coordonare cu și cu sprijinul unor parteneri internaționali ai României și în cooperare cu compania angajatoare”, transmite MAE, într-un comunicat de presă.