America, în stare de șoc: Patru morți, după ce partizanii pro-Trump au invadat Capitoliul

Scene inimaginabile la Washington: partizanii lui Donald Trump au invadat miercuri Capitoliul, templul democrației americane, întrerupând sesiunea care ar fi trebuit să confirme victoria lui Joe Biden.

După o întrerupere de mai multe ore, Congresul și-a reluat în cursul serii procesul certificare a victoriei democratului, respingând obiecțiile parlamentarilor republicani care vizau rezultatele la alegerile prezidențiale din statul Arizona.

Dar dezbaterile băteau din nou pasul pe loc, după ce parlamentari republicani au cerut examinarea unor prezumtive nereguli în Pennsylvania.

Femeia decedată miercuri după a fost împușcată de poliție în sediul Congresului SUA, la Washington, se numea Ashli Babbitt şi era veteran de război.  În total, patru persoane au murit în total în urma violentelor.

Astfel, pe lângă femeia împușcată, încă trei persoane – o femeie și doi bărbați – au murit, scrie BBC.  

Pe de ată parte, cel puțin 14 polițiști au fost răniți. Doi au fost internați la spital, unul cu răni grave după ce a fost târât în ​​mulțime, iar celălalt a fost lovit de un proiectil în față.

Ashli Babbitt, femeia decedată după a fost rănită de glonţ în sediul Congresului SUA, era o susţinătoare înfocată a preşedintelui Donald Trump. Ea locuia în sudul Californiei, au informat media americane citând familia ei, scrie AFP.