Anca Boagiu a fost numită consultant pentru pregătirea aderării Republicii Moldova la UE

Getting your Trinity Audio player ready...

Anca Boagiu, fostul ministru român al Integrării Europene, s-a alăturat echipei Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) din Republica Moldova pentru a sprijini pregătirea țării pentru aderarea la Uniunea Europeană. Ministrul moldovean al Infrastructurii, Andrei Spînu, a declarat pentru Radio Moldova că Anca Boagiu va ghida MIDR în trei capitole cheie ale procesului de aderare: transport, rețele transeuropene și dezvoltare regională.

Republica Moldova a primit undă verde pentru a începe negocierile de aderare la UE în decembrie 2023 și, în prezent, evaluează legislația națională pentru a asigura compatibilitatea cu cadrul legal european. Odată finalizată această etapă, vor începe negocierile pe 35 de capitole.

Anca Boagiu, în vârstă de 55 de ani, cu o vastă experiență în domeniul transporturilor și integrării UE, va lucra la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale pentru a ajuta la pregătirea negocierilor. Ministrul Spînu a menționat că ministerul intenționează să atragă și alți consultanți din România pentru a sprijini acest proces.