ANCOM anunță azi cine va utiliza frecvențele 5G

cc6c8829 6485 47d7 914f bcf17fd35f63

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) organizează, marţi, o conferinţă de presă în cadrul căreia vor fi anunţate rezultatele procedurii de selecţie pentru acordarea unor drepturi de utilizare a frecventelor radio în benzile de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz şi 3400-3800 MHz.

Autoritatea de reglementare anunţa, în 28 octombrie, că, până la data-limită, primise trei candidaturi de participare pentru alocarea celor 555 MHz în aceste benzi de frecvenţă, din partea Orange România, RCS & RDS şi Vodafone România.

Ulterior, ANCOM a transmis că toate cele trei candidaturi au fost validate, iar o primă rundă a procedurii privind licitarea frecvenţelor 5G urma să fie organizată pe data de 8 noiembrie.

ANCOM este instituţia care promovează interesele utilizatorilor de servicii prin promovarea concurenţei şi inovaţiei pe pieţele comunicaţiilor electronice şi serviciilor poştale, administrarea pro-competitivă a resurselor limitate (spectru radio, resurse de numerotaţie şi resurse tehnice asociate), încurajarea investiţiilor eficiente în reţele şi infrastructuri şi promovarea conectivităţii ultra-rapide.