ANPC A Amendat Mega Image cu 5,65 Milioane de Lei

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a sancționat lanțul de supermarketuri Mega Image cu amenzi în valoare totală de 5,65 milioane de lei, după efectuarea unor controale începute din jumătatea lunii august. Din cele 500 de magazine verificate, toate au prezentat abateri de la prevederile legale.

Conform comunicatului ANPC, sancțiunile aplicate sunt:• 793 amenzi contravenționale însumând 5,65 milioane lei. • 152 avertismente. • Oprirea temporară de comercializare pentru produse de 35.000 lei până la remedierea problemelor. • Oprirea definitivă de comercializare pentru produse neconforme de 1,2 milioane lei. • 31 de magazine au fost oprite temporar de la prestarea serviciilor. • 12 magazine au primit propuneri de încetare a practicii comerciale incorecte.

Principalele abateri constatate includ: neconcordanțe de preț, inducerea în eroare a consumatorilor cu privire la ingredientele produselor, nerespectarea promoțiilor, diferențe de cantitate și comercializarea produselor expirate. De asemenea, alte încălcări se referă la condițiile de depozitare, produse cu semne de alterare și produse cu miros sau gust neplăcut.

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a subliniat importanța supravegherii activității marilor retaileri, afirmând că “Lanțurile foarte mari de magazine au un impact social major”. El a adăugat că ANPC dorește să transmită un mesaj ferm privind respectarea drepturilor consumatorilor și a exprimat dezamăgirea față de abaterile constante ale marilor lanțuri de magazine din țară.