Ansamblul Imago Mundi, la Festivalul Internațional „European Christmas” 2016 de la Riga

La invitația Latvijas Koncerti, ansamblul Imago Mundi va concerta joi, 15 decembrie 2016, într-unul dintre cele mai importante spații culturale din capitala Letoniei, Spīķeru Koncertzāle, în cadrul Festivalului Internațional „European Christmas" de la Riga. Prezența românească este posibilă datorită Asociației Culturale Isvor, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Concertul, intitulat „Isvor. George Enescu" și dedicat Zilei Naționale a României, prezintă un program muzical ce sondează sursele de inspirație folosite de George Enescu și face o paralelă între acestea și contextul mai larg al creaţiilor populare / urbane muntenești ale secolului al XIX-lea. Muzica va fi însoțită de proiecții video mixate în timp real.

Înființat în anul 2001 de Oana și Daniel Ivașcu, ansamblul Imago Mundi este unul dintre cele mai creative grupuri din România. Cu o experiență concertistică de peste 15 ani, Imago Mundi a fost primit cu entuziasm în Austria, Belgia, Cehia, Germania, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Slovacia, Spania, SUA.