Arafat: Miercuri vor fi anunțate noi măsuri. Se poate ajunge temporar la limitarea adunărilor publice

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a spus, marți seara, că după întrunirea Comitetului pentru Situații de Urgență, care va avea loc miercuri, vor fi anunțate măsuri suplimentare pentru a se împiedica răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

„Mâine (miercuri – n.red) vom veni cu măsuri în plus. Nu le pot spune. Trebuie să ne întâlnim miercuri, în Comitet pentru Situații de Urgență și vom stabili. (…) Se poate ajunge temporar la limitarea adunărilor publice”, a spus Arafat, la Antena 3, potrivit Mediafax.

De altfel, conform unor oficiali din Ministerul Sănătății, tot miercuri ar putea fi schimbată definiția Scenariului 2, în cadrul aceluiași Comitet.

Conform informațiilor autorităților, primul scenariu implică între 0 și 25 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Următorul scenariu vizează îmbolnăvirea unui între 25 și 100 de persoane. Următorul scenariu se activează atunci când sunt între 100 și 2.000 de cazuri. Cel mai grav scenariu este cel în care vor fi confirmați peste 2.000 de bolnavi cu noul tip de virus.

În prezent, în România sunt 29 de bolnavi de coronavirus, motiv pentru care țara noastră se află în Scenariul 2.