Armand Assante: Încerc să conving oamenii să vină în România şi să investească în cinematografie

Armand Assante a declarat, luni, la Cluj-Napoca la o întâlnire cu publicul în cadrul TIFF că România seamănă cu Italia, iar românii, prin temperamentul lor, cu italienii.

Îmi place să fiu aici. Avem un film care are premiera, The Wanderers. Îmi place ţara voastră din foarte, foarte multe motive, în special datorită generozităţii oamenilor de aici. Cunosc România de prin anii 2000 când am fost invitat atunci la un concurs de frumuseţe. De atunci încerc să conving oamenii să vină în România şi să investească în industria cinematografică de aici. România este o ţară complexă, seamănă cu Italia. Temperamentele de aici se aseamănă, intelectul oamenilor se aseamănă. Am găsit unele scrieri ale românilor foarte interesante, în special pe Cioran, care m-a uimit cu modul în care funcţiona mintea lui”, a spus Assante.

Potrivit acestuia, la nivel mondial sunt multe probleme care ar putea să devină subiecte de cinema, susţinând că multe dintre secretele lumii pot fi dezvăluite prin intermediul cinematografiei.

Armand Assanta a precizat că efectele speciale nu sunt neapărat necesare, menţionând că în momentul în care urmăreşte povestea unui film pe ecran vrea să vadă „emoţie umană”.

Dacă emoţia este acolo, chiar nu contează limbajul în care este ea transmisă”, a explicat Assante.

Actorul a lăudat TIFF-ul, despre care a spus că, în urmă cu 10 ani când a fost invitat prima dată la Cluj-Napoca, festivalul era unul mic, care s-a transformat într-unul de mare amploare.