Artiştii Ateneului din Iaşi au parcurs 1.260 de kilometri în cadrul turneului „Uniţi prin cultură”

Artiştii Ateneului din Iaşi au parcurs peste 1.260 de kilometri pentru a susţine 15 reprezentaţii în 10 localităţi, în cadrul unui turneu naţional intitulat „Unire prin cultură” şi dedicat Marii Uniri.

Managerul Ateneului din Iaşi, Andrei Apreotesei, a declarat că trupa de actori a instituţiei a ţinut reprezentaţii în oraşele Focşani, Galaţi, Brăila, Constanţa, Giurgiu, Alexandria, Slobozia, Cuza Vodă – Călăraşi, Cernavodă, Mangalia.

„Ateneul din Iaşi a reuşit să bucure un public format din peste 7.200 spectatori, cea mai mare audienţă fiind înregistrată în Alexandria, unde mobilizarea de forţe a fost cu adevărat impresionantă. Doar la spectacolul dedicat copiilor au participat aproximativ 2.000 de copii din peste 80 de şcoli din localităţile rurale ale judeţului Teleorman, marcând astfel o premieră pentru Alexandria. Sprijinul remarcabil oferit de Consiliul Judeţean Teleorman, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, a reprezentat o dovadă că proiectul Ateneului din Iaşi este binevenit şi chiar necesar pentru românii de pretutindeni”, a spus Andrei Apreotesei.

Turneul Naţional „Unire prin Cultură” este unul dintre proiectele speciale ale Ateneului din Iaşi. Artiştii vor susţine în perioada următoare spectacole în Câmpulung Muscel, Curtea de Argeş, Sibiu şi Târgu Mureş.