Asociația RoRec a reluat serviciul național de colectare a deșeurilor electrice

Asociația RoRec alături de operatorii săi parteneri anunţă că a reluat, începând din 16 mai, serviciul de colectare a deșeurilor electrice mari și voluminoase de la domiciliu sau sedii de firme și instituții.

Serviciul este din nou activ în toate județele României, iar toți cei care au adunat, în ultimele luni de izolare, deșeuri de care doresc să se debaraseze o pot face acum responsabil și gratuit.

Cei interesaţi pot suna la TelVerde 0800.444.800 de luni până vineri, între orele 9-17, sau prin completarea formularului de comenzi online pe www.colecteaza.ro.

Firmele și instituțiile care doresc să caseze echipamentele electrice și electronice în conformitate cu legislația în vigoare ce vizează managementul deșeurilor, pot da comandă atât prin TelVerde cât și online. Asociaşia oferă persoanelor juridice documentația necesară raportărilor fiscale și juridice.

În maximum trei zile lucrătoare de la plasarea comenzii, veţi fi contactaţi de echipele operatorilor locali parteneri ai asociaşiei pentru a stabili ziua și intervalul orar de ridicare a deșeurilor.

Membrii echipajelor care ridică deșeurile de la domiciliu sau de la birouri operează în conformitate cu măsurile anti COVID-19: păstrează distanța minimă obligatorie față de deponenți, sunt echipați cu măști de protecție și mânuși, au mașinile dotate cu geluri și șervețele dezinfectante pe care le folosesc înainte și după fiecare preluare a unei comenzi.

“Nevoia colectării corecte a acestor deșeuri se simte din ce în ce mai acut. Numai 20% din deșeurile electrice generate la nivel global sunt reciclate în fiecare an, ceea ce înseamnă că, anual, 40 de milioane de tone de deșeuri electrice sunt depozitate, incinerate sau tranzacționate ilegal și tratate necorespunzător. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că 66% dintre statele lumii au o legislație privind deșeurile electrice”, spune Asociaţia RoRec într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, consecințele sunt pierderi uriașe de materii prime valoroase și critice pentru industrie, precum și probleme serioase de sănătate, de mediu și sociale, prin transferurile ilegale de deșeuri către țările în curs de dezvoltare.