Au fost anunțate premiile UCMR pentru anul 2020

Premiile UCMR pe anul 2018

A fost publicată lista premiilor Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România pentru anul 2020. Marele premiu îi revine pianistului Valentin Gheorghiu, pentru întreaga activitate componistică și interpretativă.

La secția de muzică instrumentală și multimedia au fost premiați compozitorii Gabriel Almași, pentru lucrarea orchestrală „Thems/Anthemes”, Irinel Anghel, pentru „Where to go When” pentru flaut și pian, și Sorin Lerescu, ca autor al creaţiei „Voices II” op. 83 pentru Midi controller. Pentru muzică jazz-pop, au fost premiați Petrică Andrei, cu „Romanian Phrygian Concept” și Mircea Drăgan pentru „Doar noi doi”, iar la subsecția Fanfară – Octavian Luncan, pentru „Cetate străbună”.
Sebastian Androne-Nakanishi, cu lucrarea „The Pilgrim Soul”, este câștigător al secțiunii dedicate muzicii vocale, iar la secția de muzicologie îi amintim pe Leonard Dumitriu, pentru volumul intitulat „Libertatea creatoare nestăvilită. Dmitri Șostakovici și opera Lady Macbeth din districtul Mtsensk”, pe Costin Popa, pentru „Întâlnire cu opera. Interviuri” și cele două volume intitulate „Noi istorii ale muzicilor românești”, coordonate de muzicologii Valentina Sandu-Dediu și Nicolae Gheorghiță. Premiul filialei Cluj îi revine lui Adrian Pop, pentru Trei lieduri „Iubiri uitate”, pe versuri de Paul Celan.