Au fost suspendate un an PUZ-urile din Sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6

Primarul general Nicuşor Dan a obținut o victorie parțială în prima confruntare cu miză din mandatul său: cu ajutorul majorității USR PLUS – PNL, Consiliul general al Municipiului București a suspendat pentru un an Planurile Urbanistice Zonal (PUZ) din sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6. Cu toate acestea, proiectele criticate de primar, dar care au demarat deja documentația (autorizații, certificate de urbanism) continuă, grație unui amendament depus chiar de Nicușor Dan.

El ceruse inițial suspendarea timp de doi ani, pe motiv că aceste PUZ-uri permit construcția pe sute de hectare verzi. PNL București a propus apoi suspendarea pe doar trei luni, dar după negocieri cu USR PLUS s-a ajuns la o suspendare pe un an.

Nicușor Dan s-a declarat ”mândru” de susținerea majorității USR PLUS – PNL, care a rezistat ”presiunilor și amenințărilor”.

Pe de altă parte, unele dintre proiectele deja demarate în baza PUZ-urilor suspendate vor continua, după cum arată amendamentul depus de Nicușor Dan și votat de Consiliul General. Mai precis, amendamentul citit de Nicușor Dan arată că suspendarea PUZ-urilor ”nu se aplică certificatelor de urbanism pentru autorizare emise anterior adoptării acestei hotărâri și autorizațiilor de construire / desființare aflate în curs de emitere și pentru care au fost deja emise certificate de urbanism în baza vechilor PUZ-uri”.

În proiectul inițial de hotărâre, pus în dezbatere publică săptămâna trecută, Nicușor Dan voia ca toate proiectele inițiate în baza PUZ-urilor criticate să fie analizate pe baza vechilor reglementări.