AUR critică proiectul de măsuri fiscal-bugetare al Guvernului Ciolacu și propune amendamente

Getting your Trinity Audio player ready...

Parlamentarii Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) au formulat o serie de amendamente la pachetul de măsuri fiscal-bugetare introdus în Legislativ de prim-ministrul Marcel Ciolacu. Prin intermediul unui comunicat de presă, AUR a avertizat asupra impactului negativ pe care îl va avea acest proiect de lege, acuzând Guvernul de adoptarea unor măsuri de scurtă durată și lipsite de substanță.

Potrivit reprezentanților AUR, abordarea Guvernului Ciolacu, de a se sprijini în principal pe contribuția companiilor mici și mijlocii, combinată cu o taxare irațională a consumului, este nerealistă și va avea consecințe grave asupra economiei. „Întreaga filosofie a măsurilor propuse este doar o propagandă care va avea repercusiuni semnificative asupra costului de viață al românilor”, subliniază comunicatul.

AUR remarcă faptul că, deși premierul Ciolacu promovează proiectul ca o reformă fundamentală a sistemului fiscal românesc, în realitate, acesta a fost elaborat în grabă și prezintă contradicții evidente, fiind chiar contestat de propriul ministru de Finanțe. Partidul acuză actualul Guvern că, în loc să adopte măsuri de stimulare a productivității, se concentrează pe colectarea de taxe și impozite și riscă să ducă la falimentul multor firme românești.

Printre soluțiile propuse de AUR se numără introducerea unei taxe de solidaritate pentru companiile mari, relansarea investițiilor publice, o relaxare fiscală pentru a stimula producția și consumul și reducerea aparatului administrativ.

Deputații și senatorii sunt convocați într-o sesiune comună, marți, de la ora 18.00, pentru a discuta și a lua o decizie cu privire la angajarea răspunderii Guvernului pe pachetul de măsuri fiscale. Guvernul va avea, în prealabil, o ședință la Palatul Victoria pentru a analiza și a integra amendamentele acceptate la acest proiect. Premierul Ciolacu este așteptat să participe la dezbaterile din plenul Parlamentului în cursul serii.