AUR nu se va alia cu PSD sau PNL după alegerile din 2024

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a făcut cunoscută vineri decizia că nu va forma nicio coaliție de guvernare cu Partidul Național Liberal (PNL) sau Partidul Social Democrat (PSD) la alegerile din 2024. La Conferința Națională dedicată alegerilor din 2024, președintele AUR, George Simion, a cerut un vot din partea participanților pentru a oficializa această decizie.

„Președintele AUR, George Simion, a cerut un vot din partea participanților la Conferința Națională AUR dedicată alegerilor din 2024, prin care să se excludă orice formă de alianță cu unul dintre partidele aflate în acest moment la putere. Decizia fusese adoptată formal în forurile de conducere ale Alianței și a fost comunicată în spațiul public, dar liderul AUR a ținut să o formalizeze în cadrul Conferinței Naționale”, a informat AUR printr-un comunicat de presă.

În această perioadă, Alianța pentru Unirea Românilor organizează o întâlnire cu reprezentanții tuturor organizațiilor locale ale partidului pentru a finaliza și adopta strategia electorală pentru alegerile din 2024.

George Simion a subliniat că AUR nu va forma o coaliție de guvernare cu niciunul dintre partidele aflate la putere, inclusiv PSD și PNL, și a prezentat o rezoluție în acest sens în fața celor peste 300 de reprezentanți județeni ai partidului, parlamentari și viitori europarlamentari, care au votat în unanimitate în favoarea acestei rezoluții.

Scopul declarat al AUR pentru anul 2024 este să câștige toate rundele de alegeri, începând cu cele pentru Parlamentul European. De asemenea, formațiunea a menționat că, în acest moment, se bucură de susținerea populației române pentru alegerile europarlamentare.