Avertismentul lui Nelu Tătaru: „Dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge și la starea de urgență!”

Ministrul Nelu Tătaru a transmis, joi seara, un avertisment dur: România ar putea ajunge în situația disperată care, acum câteva luni, se înregistra în Italia sau Spania. În plus, starea de urgență poate reveni, „dacă unii dintre noi vor încerca și vor vrea cu tot dinadinsul”, după cum a subliniat oficialul.

Ministrul sănătății consideră că acum trecem printr-un alt episod al epidemiei, pe care nu și l-a dorit nimeni, iar pentru aceasta, „o parte din vină o avem cu toții”.

Totuși, Nelu Tătaru consideră că situația nu este scăpată de sub control și încă mai sunt șanse ca în două-trei săptămâni curba infectărilor să se stabilizeze și apoi să înceapă să coboare. Pentru aceasta, toți trebuie să facem un efort, a subliniat Nelu Tătaru într-o intervenție telefonică, joi seara, la Antena 3.

„Carantina o să o putem da la diverse localități când întrunesc niște criterii și avem o transmitere comunitară accentuată. Deocamdată, nu cred că ajungem la starea de urgență, dar dacă unii dintre noi vor încerca și vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență!” – a spus Nelu Tătaru, întrebat dacă în opinia sa, vom ajunge din nou la starea de urgență și la carantinare.

„Mulți dintre noi trebuie să respecte niște reguli, altfel vom ajunge la suprapopularea sistemului medical și la acele imagini din Italia și Spania”, a adăugat ministrul.