Avertismentul MAI: De Revelion, sunt interzise petrecerile şi evenimentele private, în spaţii închise sau deschise

Petrecerile şi evenimentele private, precum mese festive, în spaţii închise sau deschise sunt interzise inclusiv în noaptea de Revelion, ca și circulaţia persoanelor în afara locuinţei în intervalul orar 23,00 – 5,00, cu excepția cazurilor prevăzute de lege, a precizat joi purtătoarea de cuvânt a MAI, Monica Dajbog.

„Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci. În toate localităţile se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei în intervalul orar 23,00 – 5,00, cu excepţia deplasărilor în interes profesional, pentru asistenţă medicală, precum şi pentru alte motive justificate prevăzute de lege”, a afirmat aceasta, într-o declarație de presă.

Pentru verificarea ordinului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator, ori o declaraţie pe propria răspundere, potrivit sursei citate.

„Angajaţii MAI vor acorda o atenţie deosebită acţiunilor de verificare a modului în care sunt respectate normele de protecţie sanitară în noaptea de Revelion, când în mod tradiţional se organizează petreceri cu un număr mare de persoane în case private, în localuri sau chiar în spaţii publice”, a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI, citat de Agerpres.

În perioada minivacanței de Revelion, aproximativ 24.500 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor acţiona în fiecare zi, pentru a verifica respectarea restricțiilor în vigoare.

„Având în vedere contextul epidemiologic actual şi măsurile de protecţie sanitară, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus suplimentarea efectivelor care vor acţiona în minivacanţa de Revelion pentru a proteja sănătatea şi siguranţa românilor. Începând de astăzi şi până duminică, în fiecare zi vor acţiona în medie la nivel naţional aproximativ 24.500 de angajaţi MAI, cu 14% mai mulţi faţă de anul trecut. Acestora li se adaugă şi 2.300 de poliţişti locali”, a continuat Monica Dajbog.

Numărul forţelor MAI mobilizate pentru ultima noapte din an va fi în medie cu 12% mai mare faţă de celelalte zile de minivacanţă.