Banca pentru Alimente continuă parteneriatul cu CHEP încă trei ani: în România peste 6.000 de tone de mâncare se aruncă zilnic

Brambles, compania specializată în soluții pentru lanțul de aprovizionare, care activează în România sub brandul CHEP, şi-a reînnoit sprijinul pentru Federația Europeană a Băncilor de Alimente (FEBA) și organizaţiile sale afiliate, pentru următorii trei ani.

Potrivit companiei, în România, peste 6.000 de tone de alimente sunt aruncate, în pofida faptului că țara noastră se plasează pe locul al doilea în clasamentul statelor din Uniunea Europeană cu cel mai mare nivel al riscului de sărăcie şi excluziune socială.

Pe plan local, CHEP este partener al reţelei Banca pentru Alimente—care funcţionează în Bucureşti, Cluj, Roman şi Braşov—înseamnă suport logistic, know-how, donaţii şi promovarea soluţiilor de reducere a risipei de alimente în Retail şi în industria producătoare de bunuri de larg consum (FMCG).

Doar anul acesta, Proiectul din Bucureşti a colectat peste 673.309 kg de produse până la data de 01.11.2019, în valoare de piață de peste 1,84 milione de euro. Produsele au fost redirecţionate către mai mult de 100 de ONG-uri care sprijină peste 20.000 de beneficiari finali, din categorii defavorizate.

În 2019, Banca pentru Alimente a devenit proiect asociat al FEBA, primind astfel recunoaşterea internaţională a contribuţiei pe care o aduce atât la reducerea risipei alimentare, cât şi a malnutriţiei în rândul populaţiei dezavantajate, într-o manieră coerentă cu principiile federaţiei europene.

“Am convingerea că în Retail şi FMCG se înțelege deja faptul că logistica circulară ne oferă această oportunitate pe care nu o putem ignora—cea de a folosi sinergiile din supply chain pentru a stopa risipa de alimente care se produce în timpul distribuţiei şi în vânzări. Paleţii noştri ajută la transportul produselor în cadrul acestui proiect, o activitate care trece neobservată, dar care este esenţială în colectarea din teren, în cadrul operaţiunilor zilnice, şi absolut necesară pentru distribuţia eficientă a alimentelor. Suntem onoraţi să colaborăm cu lideri din cele două industrii pentru a face posibilă misiunea extraordinară a Băncii pentru Alimente, ceea ce ne ajută să avem o contribuţie pozitivă asupra comunităţii, dar şi asupra mediului înconjurător”, spune Gabriel Ivan, Country General Manager CHEP Romania.

Parteneriatul între Brambles şi FEBA a demarat în 2016, când cele două organizaţii au început să colaboreze pentru a reduce foametea, malnutriţia, sărăcia şi risipa de hrană în Europa.