Beethoven la Sala Radio

Pianistul Valentin Gheorghiu şi violonistul Gabriel Croitoru îşi dau „întâlnire” cu Ludwig van Beethoven, la Sala Radio din Bucureşti, pe 20 aprilie, de la ora 19.00, informează RADOR.

După primele două recitaluri din seria „Integralei sonatelor pentru pian şi vioară” de Ludwig van Beethoven, publicul este invitat pe 20 aprilie, de la ora 19.00, să asculte următoarea serie de trei lucrări, în interpretarea celor doi artişti. Dintre cele 10 sonate create de marele compozitor, de această dată, spectatorii vor asculta „Sonata nr. 4 în la minor pentru pian şi vioară”, „Sonata nr. 6 în la major pentru pian şi vioară” şi „Sonata nr.10 în sol major pentru pian şi vioară”.

Două instrumente muzicale de valoare, pe măsura „maeştrilor” care le vor mânui cu abilitate, vor îmbogăţi această „călătorie muzicală” în lumea sonatelor lui Beethoven. Este vorba despre noul pian Steinway al Sălii Radio, respectiv vioara Guarneri care i-a aparţinut lui George Enescu, instrument aflat în administrarea Muzeului Naţional „George Enescu” – care, din 2008, în urma unui concurs, este folosită de violonistul Gabriel Croitoru.