Berlusconi și Salvini pregătesc fuzionarea partidelor conservatoare

Partidele de dreapta din Italia îşi consolidează planurile de cooperare în vederea alegerilor din 2023, a declarat luni fostul prim-ministru şi şeful partidului conservator Forza Italia, Silvio Berlusconi, transmite dpa.

Silvio Berlusconi a spus că Matteo Salvini, şeful Ligii, formaţiune politică de extremă dreapta, este de acord cu acest plan.

La rândul său, Salvini a declarat că unirea partidelor de dreapta ar însemna că acestea ar putea lucra mai eficient şi mai rapid, ceea ce ar fi de ajutor prim-ministrului Mario Draghi.

Atât Forza Italia cât şi Liga fac parte din actuala coaliţie de guvernământ. Ideea fuzionării partidelor a început să fie vehiculată în mediul politic italian la începutul lunii. Giorgia Meloni, şefa partidului Fraţii Italiei, de extremă dreapta, a exclus varianta de a se alătura acestui demers, aşa cum a ales şi să nu facă parte din guvernul Draghi.

Potrivit unui sondaj al Institutului Ixe, dacă s-ar organiza alegeri, cele trei partide ar obţine 47% din voturile electoratului italian.