Biden spune că racheta care a ucis două persoane în Polonia este posibil să nu fi venit din Rusia

O rachetă care a ucis doi oameni în Polonia cel mai probabil nu a fost trasă din Rusia, a declarat miercuri președintele american Joe Biden, după o întâlnire de urgență a liderilor NATO convocată pentru a discuta despre ceea ce Polonia a numit o lovitură a unui proiectil fabricat de Rusia.

Explozia de marți de la o instalație de cereale din apropierea graniței cu Ucraina a avut loc în momentul în care Rusia a declanșat un val de atacuri cu rachete care vizează infrastructura energetică ucraineană, stârnind temeri că conflictul s-ar putea răspândi în țările vecine.

Ministerul polonez de externe a declarat că racheta a căzut asupra Przewodow, un sat la aproximativ 6 km (4 mile) de granița cu Ucraina. Rusia a negat că este responsabilă pentru explozie, dar oficialii polonezi au spus că racheta este de fabricație rusă. Un rezident care a dorit să rămână anononim a spus că cele două victime erau bărbați care se aflau în apropierea zonei de cântărire a unei fabrici de cereale.

O lovitură rusă asupra Poloniei ar putea risca să extindă conflictul dintre Rusia și Ucraina, deoarece membrii Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) sunt angajați să se apere colectiv în temeiul articolului 5 al acesteia.