Breaking News: grevă spontană la CFR, Gara de Nord este blocată

Lucrătorii de la CFR au intrat în grevă, în București și au blocat Gara de Nord. Niciun tren nu mai pleacă din Capitală, iar în traficul feroviar este haos.

Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, a explicat la Digi24 care sunt motivele care îi nemulțumesc pe angajații CFR.

El a spus că oamenii sunt nemulțumiți că le sunt înghețate salariile și că nu mai au bani pentru cheltuielile de zi cu zi.

„Cei intrați în grevă au salariul minim, nu înțeleg de ce oameni calificați nu pot să își mai asigure existența. Toți CFR-iștii sunt în unități între 8.00 și 10.00, așteaptă un comunicat de la ministrul Transporturilor, în care să li se explice de ce s-a abandonat transportul feroviar în România.

Peste tot, în UE, în 201, țările s-au lăudat cu infrastructură modernă și cu trenuri noi care circulă cu viteză. La noi trebuie schimbate o treime din trenuri și proiecte pentru celelalte două treimi și nu s-a făcut nimic”, a declarat sindicalistul.

El a spus că momentan trenurile circulă după orarul stabilit, dar că, dacă cei care repară locomotivele vor mai opri lucrul, nu vor mai fi locomotive pentru trenuri și nu se va mai putea circula.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, i-a chemat la Guvern pe liderii de sindicat ai CFR.

Update: Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunţat, într-un mesaj pe Facebook, că a avut discuţii cu directorii generali şi economici de la CFR, iar ”de anul viitor toate companiile, fie că vorbim despre CFR Infrastructură, fie că vorbim despre CFR Călători sau CFR Marfă, trebuie să treacă printr-un proces de eficientizare economică, în acord cu PNRR”.