„Breaking News”: La numai 17 ani, Voica Oltean primeşte Menţiunea Specială a Juriului la Karlovy Vary

Tânăra Voica Oltean (17 ani), interpretă în filmul „Breaking News” al Iuliei Rugină, a fost răsplătită cu o Menţiune Specială a Juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary. Ea avea doar 15 ani când a fost selectată pentru a juca alături de Andi Vasluianu.

Filmul Iuliei Rugină a fost proiectat în premieră internaţională la Karlovy Vary, în competiţia oficială, pe 5, pe 6 şi pe 8 iulie. Filmul a mai avut parte de proiecţii în cadrul TIFF, la Cluj şi la Sibiu.

Lungmetrajul are la bază povestea reporterului de televiziune Alex Mazilu (interpretat de Andi Vasluianu), pe care îl aşteaptă o sarcină foarte grea: să filmeze un reportaj post-mortem al colegului său care a decedat într-un accident tragic pe care l-au suferit împreună, dar din care Alex a scăpat cu viaţă. Ghid îi este fiica colegului (Voica Oltean) a cărei relaţie cu tatăl său era mai mult decât complicată. Alex devine involuntar martor la lupta fetei de a face faţă decesului tatălui şi ajunge totodată la concluzia că pentru a putea reda toată viaţa unui om, un scurt reportaj este extrem de puţin.

Lungmetrajul „Mariţa“, regizat de Cristi Iftime, a câştigat premiul juriului FEDEORA în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary. Pelicula a fost selecţionată în cadrul secţiunii „East of West“ a festivalului.

„Mariţa“, lungmetrajul de debut al regizorului Cristi Iftime, a câştigat marele premiu al juriului FEDEORA,, în secţiunea „East of West“ a Festivalului de Film de la Karlovy Vary.

Cel mai important eveniment cinematografic din Cehia a debutat vineri, în prezenţa actriţei Uma Thurman, care va primi trofeul festivalului pentru contribuţia adusă cinematografiei mondiale.