Brigada de arbitri români, acuzată de rasism la meciul PSG contra Istanbul Basaksehir

Brigada română care a condus marți seară partida PSG – Basaksehir este acuzată de rasism, după un incident petrecut în timpul meciului. Echipele s-au retras la vestiare în semn de protest, după ce unul dintre oficialii români, Sebastian Colțescu i-ar fi indicat centralului Ovidiu Hațegan un reprezentant al clubului turc folosind apelativul ”ăla negru”.

Remarca a fost auzită și a stârnit scandal pe stadion. Se pare că este vorba despre Pierre Webo, un fost atacant camerunez, care s-ar fi plâns că a fost insultat de Colțescu.

Update: Antrenorul asistent al lui Basaksehir, Pierre Webo, a primit un cartonaș roșu de la Ovidiu Hațegan, în minutul 16. Imediat după aceea, echipa din Turcia a refuzat să continue meciul pe fondul acuzațiilor de rasism.

Jucătorii lui PSG sunt gata să revină pe teren. Fotbaliştii turci trebuie să decidă dacă vor reveni sau nu pe gazon. Au termen până la ora 23:00.

Arbitri asistenţi la meciul desfășurat pe Parc des Princes sunt Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, iar al patrulea oficial a fost nominalizat Sebastian Colţescu, autorul remarcii.

La scurt timp după incident, echipa turcă a postat pe contul de tweeter un mesaj anti-rasism.

UPDATE: Jurnaliștii de la France Football scriu despre incident că ”este un moment care va rămâne în istoria unei lupte atât de necesare pentru sfârșitul unui rasism din ce în ce mai insuportabil”.

”Două echipe care se opresc împreună, într-un meci din Liga Campionilor: trist pentru fotbal, dar atât de necesar. Un mare bravo jucătorilor” mai scriu aceștia.

Meciul a fost suspendat.