Bucureştenii pot dona haine groase pentru copii şi bebeluşi din familii nevoiaşe

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București a lansat un apel către bucureșteni pentru donații de haine groase, de care vor avea nevoie copii şi bebeluşii din familiile nevoiaşe. 

Cei care vor să ajute copiii din familiile cu venituri reduse pot lăsa articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte în câteva centre de primire, respectiv:
– Complex de servicii sociale Ominis, Strada Turnu Măgurele , nr.17A, sector 4;
– Sediul central al D.G.A.S.M.B., Str. Constantin Mille, nr.10, sector 1;
– Punct Perla, Soseaua Stefan cel Mare, nr. 1, sector 1;
– Spălătoria Socială, Str. Armeniș, nr. 2, sector 3;
– Spălătoria Socială, Str.Drumul Taberei, nr.24, sector 6.
Programul este de luni-vineri, între orele 9.00 – 16.00
– Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 75, sector 5 (rond Kogălniceanu). Program: luni – vineri, între orele 11.00 – 18.00
 
Iar cei care vor să beneficieze de articolele donate trebuie să meargă la “Bebe de București are Hăinuțe”, la sediul din strada Regina Elisabeta nr. 75, sector 5, de luni până vineri, între orele 11.00 – 18.00.
 
“Fetițe sau băieței? Hăinuțe groase, numai bune pentru vremea de afară pentru bebelușii din București: salopete, geci, compleuri, paltonașe, combinezoane, toate igienizate, confortabile, practice și viu colorate”, a transmis Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) pe pagina de Facebook.
 
Câteva indicații pentru cei care vor să doneze haine

Carusel, un ONG care își propune îmbunătățirea calității vieții persoanelor care trăiesc pe stradă, a realizat un ghid pentru cei care vor să doneze haine, încălțăminte și accesorii.

Potrivit ghidului, primul pas este pregătirea hainelor: verifică toate buzunarele, spală hainele, verifică gradul de uzură și starea fermoarelor și a nasturilor. Poți să donezi haine, încălțăminte de calitate, accesorii și chiar lenjerii de pat, însă hainele de ocazii nu sunt de folos oricui.

Nu dona lenjerie intimă folosită, batiste, prosoape folosite, șosete, ciorapi, dresuri purtate, obiecte vestimentare cu mesaje tendențioase și rochii de ocazie sau încălțări cu toc.