Bucureștenii se vor putea vaccina în autobuz

Bucureștenii se pot vaccina, începând din acest weekend, într-un autobuz STB amenajat special pentru acest lucru. Autobuzul va fi parcat în fiecare weekend, până la sfârșitul anului, în fața unor centre comerciale din Capitală.

Campania „Caravana mobilă a vaccinării”, creată de Primăria Capitalei împreună cu un lanț de hipermarketuri, are ca scop să promoveze imunizarea împotriva COVID-19 în comunitate și să faciliteze cât mai mult accesul bucureștenilor la vaccin.

Vaccinul anti-COVID folosit în această campanie este Johnson&Johnson, administrat într-o singură doză.

Imunizarea este gratuită și nu este nevoie de o programare. Cei care merg să se vaccineze au nevoie doar de buletin.

„Toți cei care doresc să se vaccineze o pot face în autobuzul STB special amenajat și dotat cu tot ceea ce este necesar pentru imunizarea în deplină siguranță. Activitatea în cadrul centrului de vaccinare mobil este asigurată de o echipă formată din 2 medici, 2 asistenți medicali și 2 registratori, cărora li se adaugă personalul cu atribuții logistice”, anunță Primăria Capitalei.

„Prin acest demers, Primăria Capitalei și A.S.S.M.B. vin în sprijinul persoanelor vârstnice, care nu se pot deplasa pe distanțe lungi pentru imunizare, cât și în sprijinul altor categorii de persoane care, din diverse motive, au dificultăți să ajungă la un centru de vaccinare”, potrivit comunicatului.

Unde va fi parcat autobuzul vaccinării

20-21 Noiembrie 2021 – Str. Valea Cascadelor, Nr. 3, Sector 6

27-28 Noiembrie 2021 – Șos. Gheorghe Ionescu Sisești, nr. 6, Sector 1

4-5 Decembrie 2021 – Str. Barbu Văcărescu, nr. 120-144, Sector 2

11-12 Decembrie 2021 – Bd. Theodor Pallady, Nr. 51, Sector 3

18-19 Decembrie 2021 – Șos. Olteniței, nr. 388, Sector 4

25-26 Decembrie 2021 – Str. Mihail Sebastian, nr. 88 C, Sector 5