Bucureștiul candidează pentru organizarea finalei UEFA Europa League 2026 sau 2027

Getting your Trinity Audio player ready...

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat miercuri că a semnat angajamentul pentru depunerea candidaturii Bucureștiului în vederea organizării finalei UEFA Europa League pentru anii 2026 sau 2027. Procesul de candidatură este unul strâns, având ca termen limită data de 15 noiembrie. Alături de România, alte trei țări și-au exprimat interesul pentru organizarea evenimentului, respectiv Germania, Turcia și Scoția. Decizia finală privind orașele care vor găzdui cele două finale va fi anunțată de UEFA în mai 2024.

Nicuşor Dan a subliniat că ar fi o onoare pentru Capitală să fie gazda unui asemenea eveniment major, care nu doar că va îmbunătăți imaginea orașului, dar va atrage și un număr semnificativ de turiști. Primăria Capitalei colaborează cu Federația Română de Fotbal și UEFA, angajându-se să îndeplinească cerințele de organizare solicitate de UEFA. Acestea includ investiții pentru modernizarea anumitor elemente ale Arenei Naționale și elaborarea unui plan de mobilitate dedicat evenimentului.

Este demn de menționat că Bucureștiul a mai găzduit o finală a Europa League în 2012, pe Arena Națională, cel mai mare stadion al României, inaugurat pe 6 septembrie 2011. De asemenea, Capitala a fost gazda unor meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal UEFA 2020 și a Campionatului European U21.