C. T. Popescu: În seara asta, românii au înfipt ţăruşul în strigoiul lui Nicolae Ceauşescu

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre prezenţa masivă a românilor la alegerile europarlamentare şi la referendum.

Nu e vorba numai de sfârşitul unui coşmar. Nu numai că acest coşmar şi-a început sfârşitul, nu numai că Dragnea va înceta din acest moment să ne mai prostească în faţă, nu numai că va înceta să ne arunce toate balivernele pe care ni le scuipă în faţă de doi ani şi jumătate, şi mai abitir în ultimele luni, nu numai că guvernul Dăncilă va deveni foarte greu de susţinut în acest moment. (…) În această seară se încheie epoca lui Nicolae Ceauşescu. Ceauşescu a fost trimis de români, în seara asta, pe lumea cealaltă. Strigoiul lui nu a plecat din ţara asta 30 de ani. Dacă vă uitaţi în istoria ţării, în ultimii 30 de ani o să îi vedeţi hârca cum îi iese din când în când, am putut să o vedem in ultimii doi ani şi jumătate în toată splendoarea ei.

Căci ce altceva e o Românie autoizolată, chircită, plină de spaime, de frici, de fobii de străini, fiindu-i frică de românii care nu erau de acord cu bunii români de la guvernare, ăştia, cum s-a decretat, de fapt, nici nu sunt români ăia care nu sunt de acord cu Guvernul. O Românie scoasă din Europa, scoasă din rândul lumii civilizate, asta ne-a lăsat moştenire Nicolae Ceauşescu.

În seara asta pot să spun că românii au înfipt ţăruşul în strigoiul lui Nicolae Ceauşescu. Nu veţi mai auzi vreodată de un sondaj, cum au fost atâtea în aceşti 30 de ani, în care Nicolae Ceauşescu să iasă pe locul 1 dacă ar candida la preşedinţie. S-a terminat epoca Ceauşescu în această ţară, odată cu aceşti reprezentanţi ai ei”, a declarat Cristian Tudor Popescu.