Canalul de youtube al Senatului, suspendat temporar din cauza declarațiilor anti-vaccin ale Dianei Șoșoacă

Youtube a blocat temporar canalul oficial al Senatului României, interzicând încărcarea de clipuri video încă din 9 septembrie, din cauza declarațiilor anti-vaccin ale senatoarei Diana Șoșoacă. Informația a fost confirmată pentru G4Media.ro de președinta Senatului, Anca Dragu.

”Youtube ne-a transmis inițial, la începutul anului, un avertisment legat de faptul că declarațiile doamnei senator Șoșoacă încalcă politica companiei. Dar nu putem cenzura declarațiile politice ale unui senator, așa că acum Youtube a suspendat temporar capacitatea de a încărca clipuri video. Secretariatul general al Senatului și departamentul de IT caută acum o soluție pentru rezolvarea problemei”, a declarat Anca Dragu pentru G4Media.ro.

Din momentul suspendării temporare a posibilității de a încărca clipuri video, Senatul a început să utilizeze un cont alternativ, SenatTV Online.

Diana Șoșoacă, intrată în Parlament pe listele AUR și apoi exclusă din partid, este cunoscută pentru derapajele constante și retorica anti-vaccin. Săptămâna trecută, Șoșoacă și mai mulți susținători au blocat activitatea centrului de vaccinare din comuna ieșeană Răchiteni, amenințând cadrele medicale din centru.