Când se vor închide școlile?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că până vineri trebuie luată o decizie dacă școlile vor continua cu prezență fizică sau vor trece în online dacă rata de infectare trece de 6 la mie.

„Dacă vineri se va depăși pragul de 6 la mie în București de exemplu, după regulile de azi școlile intră în online, cu excepția școlilor speciale, creșele și grădinițele rămân deschise. (…) Deocamdată, regula este valabilă și este clară. Până vineri trebuie să ne decidem într-un fel. Deciziile trebuie bazate pe legislație primară”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.
Ministrul Educației a precizat că „interesul copiilor este să nu se întrerupă scoala cu prezența fizică”, însă decizia trebuie luată ținând cont de părerea experților în sănătate și astfel încât copiii să nu fie puși în pericol.
Cîmpeanu a spus că până acum și în rândul părinților părerile sunt împărțite, unii dorind continuarea cursurilor în format fizic, alții dorind intrarea în online. „Sunt speriați de mersul la școală, dar n-au o problemă să meargă în mall-uri.
Ministrul Educației s-a declarat, totodată, „foarte trist” de rezultatele unui sondaj privind acceptul părinților pentru testarea elevilor.

„Sunt foarte trist, tocmai ce-am aflat răspunsul la un sondaj la o scoală din București în care 99% dintre părinți nu au fost de acord cu testarea”, a spus el