Care sunt cele trei clanuri care l-au susţinut pe Dragnea la Curtea Supremă. Cine a fost în tabăra protestatarilor

Cei 300 de „spartani“ care l-au aclamat pe Dragnea la Curtea Supremă au fost activaţi pe trei filiere, susţin surse politice pentru „Adevărul“. În primul rând, interlopii din Clanul Sportivilor, mobilizaţi de primarul din umbră al Sectorului 4. Lor li s-au adăugat alţi interlopi din Rahova, dirijaţi de aghiotantul lui Codrin Ştefănescu. Lângă băieţii răi din Bucureşti au mai fost angrenaţi şi câţiva angajaţi la stat din „batalionul“ Teleorman.

Personajul care a adus cei mai mulţi oameni, luni, la Înalta Curte, a fost Puiu Florian, tovarăş la cataramă cu mafioţii din Clanul Sportivilor şi Clanul Cămătarilor, susţin surse politice pentru „Adevărul“.

„Nu doar că s-a ocupat de organizare, dar a fost şi el acolo, pe trotuar“, susţin sursele citate. De altfel, la „acţiunea“ de la Înalta Curte, Puiu Florian apare alături de Andi Corcău, angajat al Poliţiei Locale Sector 4, potrivit surselor citate.

Puiu Florian e cureaua de legătură între lumea politică şi lumea infracţională aducătoare de voturi. La alegerile locale din 2016, Puiu Florian a fost ales consilier PSD în Sectorul 4. Oficial, primar e colegul său de partid, Daniel Băluţă.

„În realitate, cel care controlează Sectorul 4 e Puiu Florian, care are mari interese imobiliare în zonă. Cu voturile interlopilor, Florian l-a scos pe Băluţă primar. Băluţă e doar de formă acolo“, susţine, pentru „Adevărul“, unul dintre consilierii locali din Sectorul 4. Formal, Puiu Florian a demisionat din primărie la finalul anului trecut, însă influenţa sa a rămas neştirbită, susţin sursele citate. După ce a plecat din primărie, Puiu Florian şi-a continuat cariera politică în PSD: a devenit secretar general al organizaţiei Ilfov, controlată de Liviu Dragnea, după mazilirea Gabrielei Firea.

FOTO Puiu Florian – cu şapcă; Andi Corcău, cu glugă. Imaginile au fost publicate pe Facebook de jurnalistul Virgil Burlă)

Codrin Ştefănescu a dirijat din umbră

Un alt organizator al echipei PSD a fost Mario Rafael, aghiotantul lui Codrin Ştefănescu, cel care s-a ocupat de escortarea lui Liviu Dragnea de la Curtea Supremă şi în 2017, când mai mulţi protestatari au fluturat cătuşe în faţa liderului PSD. Mario Rafael a fost inventat politic de Marian Vanghelie, a trecut pe la PDL şi a ajuns şeful de cabinet al lui Codrin Ştefănescu. Premierul Viorica Dăncilă l-a numit la data de 1 octombrie 2018 în funcţia de consilier pe probleme sociale. În PSD, e cunoscut ca „aghiotantului bun la toate“, după cum l-au numit oamenii care îi ştiu parcursul profesional. Mario Rafael are o sală de culturism în cartierul Rahova, frecventată de mai mulţi interlopi din zonă, unii dintre ei fiind prezenţi la toate acţiunile politice ale PSD, susţin sursele citate ( un amplu portret al lui Mario Rafael, aici). „România, nu îţi mai devora patrioţii“ Pe lângă diviziile interlope, în apărarea lui Dragnea au mai sărit şi angajaţi la stat din judeţul Teleorman, controlat de Liviu Dragnea în ultimii 25 de ani.

Potrivit publicaţiei podul.ro, printre fanii din Alexandria s-au numărat: Cristina Tatu, consilier judeţean şi angajată la Camera Deputaţilor; Cristiana Alcea, consilier judeţean în Teleorman; Mariana Simulescu, consilier juridic în Primăra Alexandria; Valentin Chiran, consilier judeţean; Florin Voicilă, fiul consilierului local Florea Voicilă, ambii fiind cunoscuţi în judeţ ca „experţii“ PSD în a mobiliza electoratul la urne. Toţi au afişat mesaje în sprijinul lui Dragnea, cum ar fi „România, nu îţi mai devora patrioţii“.Nici organizaţia Popeşti-Leordeni, de la marginea Capitalei, nu s-a lăsat mai prejos. Primarul PSD Petre Iacob a mobilizat mai mulţi apropiaţi pentru susţinerea şefului său de partid. Cine sunt oamenii care l-au susţinut pe Dragnea în faţa ICCJ: „Băiat bun, ne-a mărit pensiile”