Casa Lipatti scoasă din nou la licitaţie

Casa Dinu Lipatti, proprietate a tatălui pianistului, a fost scoasă din nou la vânzare pentru suma de 1.908.339 de euro. Casa va putea fi cumpărată prin licitaţie publică, imobilul fiind înregistrat in lista monumentelor din Bucureşti. Proprietatea, construită la 1902, în stil eclectic, este opera arhitectului Petre Antonescu.

Salonul avea o mica estradă, unde era amplasat pianul, la care adolescentul Dinu Lipatti repeta, compunea sau susţinea concerte. Imobilul a fost renovat în 2008.”Casa noastră din Bucureşti era totdeaună scăldată în lumină”, descria locuinţa Ana Lipatti, mama pianistului, citată de news.ro. ”Odaia lui Dinu era exact lângă a mea, cea a soţului meu mai departe, pentru că el întârzia noaptea cântând la vioară”, spunea ea.

In luna ianuarie a acestui an, "Casa Dinu Lipatti" a fost scoasa la licitatie, in urma unei executari silite, dupa ce actualii proprietari nu au mai putut plati un credit bancar. Atunci, pretul de pornire a fost stabilit la 2,54 milioane de euro.

În acelaşi timp, pe cunoscutul site-internaţional www.change.org a apărut o petiţie dedicată salvării acestui imobil, petiţie care propune transformarea ei într-un muzeu dedicat lui Dinu Lipatti. Până în acest moment, petiţia a fost semnată de 686 de persoane.