Cătălin Cherecheş a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare

Getting your Trinity Audio player ready...

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia a fost pronunțată vineri, iar interdicția privind dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a ocupa funcția de primar a fost prelungită de la 4 la 5 ani.

Cherecheş a fost dat în urmărire de către Poliția Română, după ce acesta nu a fost găsit nici la domiciliu, nici la serviciu. Fotografia și datele sale au fost postate pe site-ul Poliției Române, la rubrica „Persoane urmărite”.

Conform Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș, polițiștii efectuează verificări pentru depistarea lui Cherecheş, în urma primirii mandatului de executare a pedepsei închisorii.

În plus, instanța a menținut măsurile asigurătorii impuse anterior, inclusiv sechestrul asigurător asupra unor bunuri ale lui Cherecheş, pentru a garanta executarea cheltuielilor judiciare.

Cătălin Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în mai 2016, acuzat de luare de mită în formă continuată. El ar fi primit 70.000 de lei de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare pentru a susține financiar clubul. De asemenea, soacra sa a fost prinsă în flagrant delict de procurorii DNA, în timp ce i-ar fi dat mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj 50.000 de euro, pentru o sentință mai blândă în dosarul edilului.