Cătălin Drulă a fost ales președinte al USR din primul tur

Cătălin Drulă a obținut 71.3% din voturi. Rezultatul va fi confirmat la Congresul din 16 iulie.

​„E un mandat de a face opoziție pe bune actualei puteri falimentare, e un mandat pentru organizare și seriozitate internă, e un mandat ca USR să dea premierul și președintele acestei țări”, a comentat noul președinte al USR, la scurt timp după anunțarea rezultatului. 

Cu o campanie internă marcată de plecarea lui Dacian Cioloș și a mai mutor membri de partid proveniți din PLUS, Cătălin Drulă a făcut un apel la unitate, dar a transmis și un avertisment clar celor preocupați de „vedetisme”. 

„Suntem o singură echipă, echipa USR. S-a terminat cu echipa lui cutare sau cutărică. De azi suntem toți USR. Cine înțelege că munca și spiritul de echipă produc rezultate e binevenit și e colegul nostru bun. Dar ce nu mai putem să facem e că nu mai avem timp de vedetisme și politică imatură. Cine rămâne acolo se plasează singur în afara partidului nostru”, a spus președintele USR.

Drulă a lansat un atac la președintele Iohannis și la actuala Coaliție, cerând românilor să voteze USR. 

„Oamenii se întreabă dacă se mai poate. Se poate mai bine de atât. Da, se poate. Există speranță și se poate. Nu se poate peste noapte sau miraculos. Cine promite asta e mincinos. Dati-ne voturile, nu mai dați voturile bandiților acestora care au adus țara unde este (…) Doar diavolul lor spune că nu se poate”, a spus Drulă. 

Și-au exprimat votul 18177 (77.17%) membri USR cu drept de vot. Rezultatul alegerilor din Turul I este următorul:

1. Cătălin Drulă – 12967 (71.34%)

2. Cătălin Teniță – 2706 (14.89%)

3. Octavian Berceanu – 2041 (11.23%)

4. George Ungureanu – 163 (0.90%)

5. Miroslav Tașcu Stavre – 138 (0.76%)

6. Alexandru Kiss – 97 (0.53%)

*65 din voturile înregistrate au fost nule.