Cătălin Drulă: Cerem mandatul colegilor pentru o construcţie de dreapta în jurul USR

drula congres
Getting your Trinity Audio player ready...

Preşedintele USR Cătălin Drulă a declarat că, în Congresul de sâmbătă al partidului, este dat un mandat pentru crearea unei strategii politice alternative la actuala guvernare şi a menţionat că semnalul care este dat este unul al unei construcţii în jurul USR.

“Astăzi  este momentul în care dăm startul luptei pentru 2024 şi le spunem clar şi răspicat românilor că vor avea o alternativă, vom da PSD-ul jos, la anul împreună cu excrescenţa extremistă pro-rusă pe care au creat-o. La anul le propunem în jurul USR un pol de dreapta care va avea soluţii pentru toate rundele de alegeri şi vom construi pe acest program de guvernare bazat de reformele de care România are nevoie ca să fie aşezată pe baze mai corecte şi ca copiii noştri să aibă un viitor”, a afirmat liderul USR.
El a precizat că în Parlament colaborează foarte bine cu cei de la Forţa Dreptei şi că USR a avut colaborări corecte de-a lungul timpului cu cei de la UDMR.
“Deja colaborăm excelent în Parlament cu cei de la Forţa Dreptei şi am oprit împreună numeroase măgării ale celor de la putere. Avem o colaborare de-a lungul anilor, corectă şi profesionistă, şi cu cei de la UDMR. Vom face opoziţia acestei guvernări care e construită pe o mare minciună. Unul din cele două partide de acolo şi preşedintele lor au ajuns la putere şi şi-au obţinut voturile pe promisiunea că vor înlătura definitiv PSD-ul de la putere şi iată că le-au dat mandatul de guvernare”, a explicat Cătălin Drulă.
El a precizat că USR nu este deschis colaborării numai cu alte forţe politice, ci şi cu societatea românească.
“Nu suntem deschişi doar către colaborare cu alte forţe politice. Suntem deschişi către societatea românească. USR crede într-o societate deschisă, USR este un partid deschis şi USR întinde o mână şi cheamă pe toţi românii care vor o schimbare, să ni se alăture, fie că e într o comună, fie că e într-un oraş, fie că vor doar să fie susţinători sau să se implice, să candideze pentru comunităţile lor. La noi găsesc o organizaţie deschisă, o organizaţie care îşi doreşte să ofere la anul alternativa la PSD”, a menţionat preşedintele USR.
El a adăugat că la acest congres va fi cerut un vot pentru această strategie politică.
“Astăzi, în congresul pe care îl avem cerem colegilor noştri un mandat pentru această strategie politică, o strategie de forţă mare în politica din România, o strategie în care suntem deschişi societăţii. Aici mă refer şi la oameni din societatea civilă, la oameni de afaceri, la toţi românii care s-au săturat de acest PSD-ism, de care am fost minţiţi că vom scăpa definitiv şi, iată, îl avem în toată splendoarea la guvernare. Discuţiile vor urma. Este timp până la alegeri. Semnalul pe care îl dăm este unul al unei construcţii în jurul USR”, a mai declarat Cătălin Drulă.